Παροχές του Ευρωπαϊκού Οικοτροφείου

Η μονάδα μας επιλέγει πολύ προσεκτικά το προσωπικό και φροντίζει για την άρτια και συνεχή εκπαίδευση του, ώστε η φροντίδα των φιλοξενούμενων μας να βασίζεται σε γνώσεις, συνέπεια και αγάπη.

Το προσωπικό μας έχει τις γνώσεις για:

Ιατρική παρακολούθηση, φροντίδα και λήψη φαρμακευτικής αγωγής.
Νοσηλευτική φροντίδα των ηλικιωμένων και των ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις.
Επιμέλεια στην παρασκευή φαγητού και στην διανομή του.
Ψυχολογική παρακολούθηση – στήριξη.
Ατομική υγιεινή, βοήθεια στο φαγητό, καθαριότητα ρουχισμού.

Οι εγκαταστάσεις μας

Τα δωμάτιά μας χωρίζονται σε μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα. Διαθέτουν τηλεόραση, air-condition και ψυγείο. Έχουμε διαμορφώσει τα μπάνια, ώστε η χρήση τους να γίνεται και από άτομα με κινητικές δυσκολίες, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες οι φιλοξενούμενοι μας έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα μπαλκόνια της μονάδας. Το σαλόνι μας είναι ένας άνετος και ζεστό χώρος που φιλοξενεί τους ανθρώπους μας τις ώρες που επιθυμούν, ενώ οι χώροι της κουζίνας και της τραπεζαρίας, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για άνετη και ευχάριστη παραμονή στον χώρο και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Η διατροφή μας

Το φαγητό μας παρασκευάζεται καθημερινά με μεγάλη προσοχή και συνέπεια, εντός της μονάδας. Επιλέγονται υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και είναι βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή. Αποτελείται από πρωϊνό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό και προσαρμόζεται αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε φιλοξενούμενου και σε συνεργασία πάντα με τον γιατρό.

Το ενυδρείο μας

Στον χώρο μας έχει εγκατασταθεί ενυδρείο, το οποίο αποδεδειγμένα μειώνει το επίπεδο άγχους και στρες, ενώ παράλληλα βοηθάει σημαντικά τους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια και αλτσχάιμερ.

Οι δραστηριότητες μας

Το προσωπικό μας αναλαμβάνει καθημερινά με ευσυνειδησία και αγάπη, τους ανθρώπους που φιλοξενούμε. Φροντίζουμε η διαμονή τους να είναι όσο το δυνατό πιο ευχάριστη, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες τους.