Η φροντίδα των ηλικιωμένων την περίοδο του covid-19

Η πρώτη ερώτηση που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια από ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βρουν ένα χώρο για τους συγγενείς τους, είναι «είχατε κρούσματα στη μονάδα σας?», «πόσο ασφαλής είναι η μονάδα σας?».

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είχαμε κανένα κρούσμα από το 2020 μέχρι και σήμερα, δεν χάσαμε κανέναν άνθρωπο στη μονάδα από covid-19. Αυτό όμως συνέβη μετά από τεράστιο αγώνα και μεγάλη αγωνία τα τελευταία δύο χρόνια. Χάσαμε τον ύπνο μας πολλές φορές, αγχωθήκαμε μαζί με το προσωπικό άλλες τόσες, όμως το αποτέλεσμα μέχρι αυτή τη στιγμή, μας έχει ευτυχώς αποζημιώσει.

Μέσα στο 2020 καταφέραμε με επιτυχία και κάναμε σεμινάρια στο προσωπικό σχετικά με την σωστή χρήση των Μέτρων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π), αλλά και πότε και πως πρέπει να γίνονται οι αλλαγές αυτών. Μάθαμε πως η προσωπική μας προστασία εκτός του χώρου εργασίας μας, σημαίνει και προστασία του ευαίσθητου αυτού χώρου αλλά και σεβασμό στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας υγιείς.

Προς ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για φιλοξενία των ηλικιωμένων συγγενών τους, απαγορεύεται από το νόμο η φιλοξενία τροφίμων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και με τα τρία εμβόλια για να μπορέσει να γίνει εισαγωγή.

Ευρωπαϊκό Οικοτροφείο

Author: Μαρίνα Λυμπεροπούλου

Share This Post On