Ιστορικό

1971-evropaiko.jpg

Το Ευρωπαϊκό Οικοτροφείο σε φωτογράφηση του 1971. Από το προσωπικό αρχείο του Σωτήρη Παπαχρόνη.

Το “Ευρωπαϊκό Οικοτροφείο” λειτουργεί στο Ν. Ψυχικό από το 1970 και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην φροντίδα ηλικιωμένων.

Στις αρχές του 1969, η Ιωάννα Παπαχρόνη, μαζί με τον Αλέξανδρο Κυριακού (παθολόγο) και τον Γεώργιο Κανδηλώρο (γενικό χειρουργό), ίδρυσαν τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, με την τότε επωνυμία “Ευρωπαϊκός Οίκος Ευγηρίας”. Η πρώτη έδρα, ήταν σε δύο μονοκατοικίες επί της οδού Πηνελόπης Δέλτα στο Νέο Ψυχικό, με χωρητικότητα 15 κλινών.

Οι αυξημένες ανάγκες όμως της μονάδας και η ζήτηση για περισσότερες κλίνες, επέβαλαν την μεταφορά της έδρας σε μεγαλύτερο κτίριο.

Το 1970, μεταφέρθηκε στο κτίριο της οδού Αγίας Σοφίας, οπού εδρεύει μέχρι και σήμερα.

 

 

Πρόσφατη φωτογραφία της μονάδας μας (2021). Από το προσωπικό αρχείο του Σωτήρη Παπαχρόνη.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, απόγονοι των ιδρυτών, εξυγχρόνισαν και συνεχίζουν τη λειτουργεία του, σύμφωνα με τις ανάγκες της σημερινής εποχής, προσφέρονας υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους, χρονίως πάσχοντες, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, δίνουν έμφαση στην υγιεινή και την ιατρική φροντίδα με το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο παρέχει βοήθεια και στα πιο σοβαρά περιστατικά. Οι χώροι να είναι απολύτως καθαροί, ώστε οι νοσηλευόμενοι να ζουν πάντα στις καλύτερες συνθήκες.

Η εμπειρία, βοηθάει στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται, η εκπαίδευση του προσωπικού είναι διαρκής, ενώ παρέχονται διάφορες υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, όπως μουσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, θεραπεία με κατοικίδια (pet therapy).

Οι χώροι μας έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση και σε αναπηρικά καροτσάκια.